logo

18/05/2014

Met de lage verpleegbedden sentida 5|6 is wissner-bosserhoff erin geslaagd om de eisen van een moderne verpleging consequent en met name compromisloos om te zetten: optimale veiligheid in combinatie met een gerieflijk design.

De nieuwe generatie van het succesvolle sentida-programma lage verpleegbedden maakt daarbij voor de onafgebroken, verdere ontwikkeling gebruik van innovatieve oplossingen, zoals de 3-traps-strategie, met een hoogteverstelbaarheid van 27 cm voor een veilige slaappositie, 41 cm om ergonomisch op te kunnen staan op stoelhoogte en 80 cm als ideale hoogte voor de comfortabele en rugsparende verpleging. Het gepatenteerde SafeFree-onrusthekkenconcept ondersteunt de mobilisatie van de patiënt en past voor de veiligheid van de patiënt belangrijke inzichten toe uit het onderzoek van het Werdenfelser Weg-initiatief en het Redufix-project. Vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen tot een minimum worden beperkt dankzij de gedeelde SafeFree-oplossing die in vier hoogtestanden afzonderlijk kan worden aangepast.
Voor beide nieuwe bedden is een speciale designhandschakelaar ontwikkeld, waarin op een elegante en functionele wijze bijzonder gebruikersvriendelijke kenmerken zijn verenigd, zoals bijvoorbeeld een vereenvoudigde lichtregeling.

Ook de drie beveiligingsstanden, onderverdeeld in verpleeg-, bewoner- en veiligheidsmodus zijn op de achterzijde van de handschakelaar eenvoudig in te stellen en te kiezen.
In principe zijn alle bedden uit de sentida-serie uitgerust met het beproefde BiNetic-systeem met dubbele retractie, dat in tegenstelling tot de meeste, gebruikelijke ligvlakken niet alleen over een rugsteun volgens DBfK-advies beschikt, maar bovendien is voorzien van een beensteunretractie van 6 cm voor een effectieve voorkoming van doorligwonden.

 

 

Functionele elegantie in de verpleging

 


Ontwerp en materiaalgebruik maken een grondige en eenvoudige reiniging en desinfectie van vervuilde oppervlakken mogelijk.
Nieuw is de optionele antimicrobiële coating, die al toepasbaar is bij sentida 5| 6 en maatstaven vastlegt voor duurzame hygiëne en MRSA-preventie.

sentida 5 - de gerieflijke

In de uitvoering sentida 5 staat de behoefte aan een behaaglijk design centraal. De volledig beklede rijwielen met remfunctie per as en het stijlvolle chassis passen zich discreet aan de desbetreffende woonomgeving aan.

sentida 6 – de extra mobiele

Bij de ontwikkeling van de sentida 6 was de mobiliteit bepalend. Het lage verpleegbed kan dankzij de lichtlopende wielen resp. de designwielen van 100 tot 150 mm en de centrale rem op vier wielen probleemloos worden gebruikt voor het transport, ook buiten de patiëntenkamer.

 

De nieuwe generatie lage verpleegbedden zal in Neurenberg op de beurs Altenpflege, van 9 t/m 11 april 2013, voor het eerst aan het vakpubliek worden gepresenteerd.

Terug naar lijst