logo

19/03/2015

Doorligplekken vormen enerzijds gevaarlijke secundaire medische complicaties en leiden anderzijds tot aanzienlijke kosten tijdens het ziekenhuisverblijf. Daarom hechten gezondheidsinstellingen er steeds meer waarde aan om decubitus effectief te voorkomen, onder andere met behulp van goede matrassen.

De Air2Care producten zijn in eerste instantie bedoeld voor patiënten en mensen die zorg nodig hebben. Een actieve matras zoals de Air2Care ontleent zijn therapeutische effect aan een luchtlaag met wisseldruk.

Naast deze luchtlaag met wisseldruk beschikt Air2Care over statische cellen in het hoofdbereik die voor een verbeterd comfort zorgen. Bovendien verlenen de zijdelings gelegen cellen de patiënt stabiliteit en steun - zowel bij het liggen in bed als bij het opstaan. Verder is de matras uitgerust met een hoogwaardige, flexibele overtrek van waterbestendig, maar waterdampdoorlatend materiaal, wat ertoe leidt dat een optimale hygiënische omgeving bereikt en gewaarborgd kan worden.

De bediening van het matrassysteem is intuïtief en ongecompliceerd, aangezien het aansluiten en scheiden van de compressor een kwestie van een paar seconden is. Om de patiënt tijdens het liggen in bed gemakkelijker te transporteren beschikt het systeem over een speciale transport-modus die ervoor zorgt dat de luchtdruk binnenin het systeem constant blijft, zelfs nadat het van het net of van de compressor werd gescheiden.

Terug naar lijst