logo

22/11/2015

wissner-bosserhoff Nederland, een dochteronderneming van LINET Group, sluit de eerste helft van het fiscale jaar af aan de top van de Nederlandse ziekenhuisbedden markt. Ze bereikte deze positie dankzij twee belangrijke contracten met een totale waarde van 2,5 miljoen euro voor de levering van meer dan 1100 eleganza 3 bedden aan Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en het Medisch Spectrum Twente (MST). Het bedrijf heeft zo twee van de drie belangrijke aanbestedingen gewonnen die dit jaar waren aangekondigd op Nederlandse markt.

In beide gevallen werden de aanbestedingen uitgeschreven voor het aanschaffen van moderne universele bedden voor nieuwe gebouwen, welke dit jaar zijn afgerond. De klanten koos voor wissner-bosserhoff met name vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding, maar ook werd er een sluitende rol gespeeld door de productiefaciliteiten van het bedrijf, evenals haar financiële gezondheid.

"Typisch Nederlandse ziekenhuizen schaffen bedden in langere cycli aan, soms wel om de 15 tot 20 jaar. Om die reden moeten ze ervan overtuigd dat de leverancier in staat is om diensten en ondersteuning te bieden voor de gehele levensduur van de apparatuur. We zijn nu tien jaar actief in Nederland, terwijl wissner-bosserhoff zelf al 25 jaar actief is in de wereldwijde markt en momenteel sneller groeit dan elk ander bedrijf in de wereldwijde industrie. Ik geloof dat dit ook een aanzienlijke invloed heeft op de uiteindelijke beslissing", legt Erkan Sahin, Managing Director van wissner-bosserhoff Nederland en België uit.

Het contract voor JBZ omvat 616 eleganza 3 bedden met toebehoren, de tweede keer dat het ziekenhuis samen werkt met wissner-bosserhoff - in 2010 leverde het bedrijf bedden voor intensive care van het ziekenhuis. Volgens het contract met MST, zal wissner-bosserhoff 525 eleganza 3 bedden leveren en hetzelfde aantal Clinicare 10 matrassen. "Daarnaast heeft deze klant begin oktober 30 multicare intensive care bedden en 30 virtuoze actieve antidecubitus matrassen besteld met een totale waarde van € 500.000", voegt Erkan Sahin toe.

De eleganza 3 is een van de meest populaire oplossingen in de universele beddensegment met name in landen met een ontwikkelde gezondheidszorg. Het elektrische bed biedt een breed scala van positioneringsopties, waaronder therapeutische posities, en beschikt over een aantal innovatieve componenten ontworpen om de veiligheid te vergroten en het vervoer van de patiënt tijdens de herstelperiode te vergemakkelijken.

Terug naar lijst