logo

26/03/2015

In Frankrijk werd onlangs een nieuw ontsmettingscentrum geopend. Ca. 60% van de dagelijkse maximale capaciteit van de installatie (in totaal 230 eenheden) wordt al gedekt door een contract met de APHP (conglomeraat van 50 universitaire ziekenhuizen in Parijs). De resterende 40% staat voor andere klanten ter beschikking.

Het ontsmetten van de cellen gebeurt met waterstofperoxide, dat al bekend is geworden door zijn gebruik in de strijd tegen het Ebola virus. Deze methode is bovendien milieuvriendelijker omdat de moleculen van waterstofperoxide al na een uur opgaan in de lucht. "Om hygiënische redenen staan wassystemen en drogers in een afgescheiden gedeelte van de inrichting. Zo kan gewaarborgd worden dat verontreinigde producten nooit worden gemengd met schone", zegt Miguel Aldegunde, die bij de LINET Group verantwoordelijk is voor Rental.

De machines maken het mogelijk het proces volledig te traceren, wat een controle van alle parameters zoals temperatuur, geladen hoeveelheid en dosering van het reinigingsmiddel eenvoudiger maakt. Het ontsmettingscentrum werkt overeenkomstig het RABC-systeem (risicoanalyse en controlesysteem biologische besmetting) dat voor een reeks strenge standaards voor dit soort installaties staat. RABC geldt voor stuurprocessen zoals de lucht- en waterkwaliteit.

 

De service van het nieuwe ontsmettingscentrum staat ook voor andere klanten ter beschikking. "Het werd weliswaar in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de behoeften van de APHP, maar een dergelijke investering moet gedeeltelijk ook gedekt worden door het feit dat deze service ook wordt aangeboden aan andere potentiële klanten in de ziekenhuis- en verpleegbranche", aldus Miguel Aldegunde. "De LINET Group heeft in alle Europese landen al een business structuur voor verhuur opgezet of is druk bezig met de opbouw ervan. Zo heeft elk land zijn eigen verhuurstructuur met speciale medewerkers. De groeistrategie in Frankrijk is erop gericht in de komende jaren minstens de nummer drie op de markt te worden".

Naast deze inrichting runt de LINET Group nog twee ontsmettingscentra in Groot-Brittannië, eentje in Nederland dat zijn diensten ook aanbiedt in België, en nog twee in Frankrijk.

 

Terug naar lijst