logo

Flanders Expo, Gent 21 - 23 April

 

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen rondom ligconcepten? Binnen 360 care around you bieden wij ligconcepten vanaf de geboorte tot aan de laatste levensfase. Niet alleen leveren wij kwalitatief hoogwaardige bedden en matrassen, we denken graag mee over het totale ligconcept binnen uw zorginstelling. Onze trainingen gegeven door klinische coaches zorgen ervoor dat u verantwoord uw werkzaamheden rondom het bed kunt uitvoeren. Tijdens de Health & Care staat ons team voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies.

Bezoek onze stand 1315A voor meer informatie

 

Samen met onze partner ESRI verzorgen we tijdens Health & Care dagelijks twee workshops op onze stand.

 

Workshop 1Ziet u door het bos de bomen nog in decubitusland?

Aan de hand van de laatste aanbevelingen en best practices bespreekt Matthias Van Houdenhove, clinical coach bij ESRI, in deze workshop handvaten die toepasbaar zijn in uw decubitusbeleid. U leert, gebaseerd op de in 2019 gepubliceerde “recommandations and good practice statements EPUAP-NPIAP-PPPIA”, welke handelingen uw beleid zullen ondersteunen en welke minder betrouwbaar blijken. Door zijn “keep it simple” aanpak geeft Matthias u als het ware “goesting” om als verpleeg- en/of zorgkundige écht het verschil te maken voor uw patiënten. Bent u verpleegkundige of beleidsmaker en benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen rondom decubituspreventie kom dan naar deze interactieve workshop aangeboden door ESRI, uw partner in zorg.


Datum en tijd: 21, 22 & 23 april om 10.30 uur en 14:15 uur

 

Workshop 2

 

Decubitus vermijden door gebruik te maken van de juiste positionerings en verplaatsingstechnieken.

Decubitus vermijden is één van de belangrijkste taken van een verpleegkundige op voornamelijk geriatrie en intensieve zorgen. Wondzorg is dan ook enorm geëvolueerd. Voor alle stadia in de behandeling van doorligwonden zijn er specifieke verbanden in combinatie met het gebruik van verschillende soorten matrassen onder andere slowfoam, alternerende en noem zo maar op.

Maar het gebruik van de juiste matras en andere preventieve hulpmiddelen zijn vaak niet voldoende om doorligwonden te vermijden. Daarom is het noodzakelijk deze te combineren met de juiste mobilisatie/wisselhoudingen van de patiënt.


In deze workhop verzorgd Koen de Doncker, Ergonoom bij wissner bosserhoff, de nodige aandacht aan de juiste positionering en verplaatsingstechnieken.
Dit binnen de grenzen van het bed : Correct positioneren in zijlig, hogerop schuiven zonder interne of externe wrijving op de huid, het draaien van de patiënt met zo weinig mogelijk druk op kritieke zones. Dit zijn enkele technieken, maar Koen zal er tijdens zijn workshop nog meer voorstellen.

 

 

Datum en tijd:  21, 22 & 23 april om 11.30 uur en 15:15 uur

 

Health & Care 2020
Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent, België