logo

Uw voordelen in een oogopslag (sommige functies zijn optioneel)

.

Dankzij de SoftDrop-technologie zakken de bedhekken langzaam, voorzichtig en zonder geluid te maken, waardoor de kans op een beknelde hand kleiner wordt. De kans op vallen is minimaal, dankzij bedhekken langs bijna de hele lengte van het bed en openingen tussen de spijlen van niet meer dan 21 centimeter.

 

 

Door middel van het hydraulische systeem kan de Sprint 100 eenvoudig worden versteld van een normaal bed naar de CardiacChair-positie. Dit ondersteunt patiënten met verschillende aandoeningen, waaronder hartproblemen. Ook vermindert dit de kans op verslikken. De stretcher heeft een vierdelig matrasplatform en kan met behulp van hydrauliek eenvoudig van een liggende naar een zittende positie worden versteld. Veel behandelingen zijn bovendien makkelijker uit te voeren wanneer de patiënt zit. Dit geldt in het bijzonder tijdens het toedienen van geneesmiddelen, zowel voor inhaleren als uitspugen.

 

De remmen van de Sprint 100 zijn goed bereikbaar vanaf het hoofd- en voeteinde van de stretcher, zodat het niet per se nodig is naar de zijkanten van het bed te stappen om de rem te bedienen. Zowel het vergrendelen als het ontgrendelen van de rem gebeurt door het induwen van het pedaal in plaats van het omhoog te trekken. Het verplegend personeel loopt zo een kleinere kans op arbeidsgerelateerde rugproblemen.

 

Het inschuifbare 5e zwenkwiel zorgt ervoor dat de Sprint 100 soepel over ongelijke oppervlakken en obstakels rijdt, waaronder liftingangen en drempels. Dit is niet alleen van cruciaal belang voor het comfort van de patiënt, maar ook voor zijn veiligheid, omdat de kans op bijvoorbeeld ruggengraatletsel wordt gereduceerd. Het 5e zwenkwiel kan eenvoudig worden in- en uitgetrokken, zodat de Sprint 100 volledig compatibel is met allerlei soorten medische apparatuur, zoals C-armen en röntgenapparaten.

 

Het voortduwen van een stretcher tegen de infuuspalen is een veelvoorkomende handeling, maar de Sprint 100 is ‘s werelds eerste stretcher waarmee dit veilig en handig gedaan kan worden. Als standaard infuuspalen gebruikt worden voor het duwen, breken ze vaak. De uitschuifbare stangen van de Sprint 100 hebben een speciaal robuust ontwerp dat onderhoudskosten vermindert, het werk voor personeel makkelijker maakt en ervoor zorgt dat de stretcher ook in een lage hoogte voortgeduwd kan worden, wat veiliger is voor de patiënt.

 

 

Technische kenmerken

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Veilige werkbelasting (VWB)

320 kg

320 kg

Totale lengte

211 cm

211 cm

Totale breedte

76 cm

76 cm

Verstelbare hoogte

56,5–89 cm

55,5–88 cm

Matrasafmetingen

193 × 66 cm

193 × 66 cm

Diameter zwenkwielen

20 cm

20 cm

Diameter FlexiDrive

20 cm

20 cm

Positionering

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Hoek rugleuning

0–90°

0–90°

Hoek dijbeensteun

-

0–40°

Kuitsteun

-

0–17°

Trendelenburg-/anti-trendelenburgpositie

+/− 18°

+/− 18°

Zijhekken 

2-delig inlegraam

4-delig inlegraam

Hoogte

35,5 cm

36,5 cm

Aantal spijlen

6

6

Afstand tussen spijlen

21 cm

21 cm

Maximale matrasdikte

13 cm

13 cm

 

 

 

Terug

Downloads

Contactformulier