logo

28/05/2018

Van 24-26 april 2018 stond wissner-bosserhoff Belgium met bekende en nieuwe oplossingen op de grootste zorgbeurs van Vlaanderen.

 

Onze twee grootste trekkers deze beurs waren de feature SafeLift® en het innovatieve verlosbed Ave2. De SafeLift® is een totaal nieuw, uniek en draadloos systeem dat ondersteuning biedt aan WZC’s. Iedereen wil zo lang mogelijk onafhankelijk zijn en deelnemen aan het leven. Het is daarom belangrijk in de ouderenzorg de individuele mobiliteit van de bewoner te behouden en te bevorderen. Bewoners die mobiel zijn, vallen minder vaak dan bedgebonden, immobiele bewoners, en betekenen een lager economisch risico voor een WZC.

 

Het verlosbed AVE 2 is uitermate geschikt voor zowel de weeën en bevalling, als de herstelfase en het postpartum. Door de snel wegklapbare delen en de elektrisch verstelbare hoogte kan de bevallende vrouw al vanaf de fase van de weeën zich snel in een andere pose manoeuvreren, waardoor de natuurlijke bevalling wordt gefaciliteerd. Omdat de wegklapbare delen geïntegreerd zijn in het bed, kan het verloskundig team snel toegang creëren tot de bevallende vrouw zonder rekening te hoeven houden met extra ruimte.

 

Bovendien waren we te vinden in de Zorgkamer van de ‘Belevingsgerichte stand’. Dit is een slimme kamer die de zorg makkelijker maakt en de zorgmedewerker toelaat zich te focussen op de patiënt/bewoner als mens. Denk hierbij aan ergonomie, efficiëntie, meettoestellen, zorgmateriaal. Samen met Vervoort Meubelen hebben we de kamer mogen inrichten voor een functioneel en tegelijk aangenaam verblijf. Dagelijks werden in deze kamer praktische workshops gegeven, waarmee de functionaliteit van de kamer werd aangetoond.

Uiteraard zagen we ook veel interesse in ons pediatrisch bed Tom 2 en het IC-bed Eleganza 5, maar bovengenoemde noviteiten waren duidelijk opvallend. Dank aan Health & Care voor dit prachtige podium!

 

Door wegklapbare delen kan het verlosbed Ave2 snel een andere bevalhouding faciliteren

 

Het bed dat écht kindvriendelijk is: Tom2.

 

 

 

Terug naar lijst