logo

Met de juiste bedplatforms en intelligente zorgassistenten

10/11/2023

Wickede, november 2023 - Met het nieuwe bedplatform sentida sc en individuele concepten kan wissner-bosserhoff nog flexibeler, efficiënter en behoeftegerichter op de verschillende eisen in de geriatrie reageren. Deze oplossingen helpen ook om kostbare verzorgingstijd voor bewoners vrij te maken.

In de ouderenzorg worden de eisen aan zorgbedden steeds hoger. De bevolking wordt steeds ouder en heeft daarom steeds complexere zorg nodig. Om aan deze vraag te voldoen, moeten zorgbedden voldoen aan de nieuwste normen en flexibel kunnen worden aangepast aan de behoeften van de zorgbehoevende.

Het sentida sc verpleegbed is een nieuw ontwikkeld bed dat precies is afgestemd op deze veranderende behoeften in de ouderenzorg. Het biedt een verscheidenheid aan functies die zijn afgestemd op de speciale behoeften van ouderen en die helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren.

"Verplegen is veeleisend: empathisch, sociaal, veelzijdig, intercultureel en bovenal professioneel. Ze staat voor grote veranderingen en uitdagingen. Technische en digitale ontwikkelingen zullen een beslissende invloed hebben op de verpleging in de toekomst", beschrijft wissner-bosserhoff directeur Thomas Erbslöh de intentie achter de ontwikkeling van het nieuwe bed.

Mobiliteit behouden en bevorderen

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van de onafhankelijkheid en levenskwaliteit van mensen, vooral op oudere leeftijd of bij lichamelijke beperkingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het behouden en bevorderen van mobiliteit een van de belangrijkste doelstellingen van professionele zorg is.

Mobiliteitsonderhoud verwijst naar het in stand houden van de bestaande mobiliteit van een zorgbehoevende. Dit betekent dat zorgverleners ervoor zorgen dat zorgbehoevenden zo mobiel mogelijk blijven, bijvoorbeeld door bewegingsoefeningen te doen of door hen te helpen zich te verplaatsen. Mobiliteitsondersteuning daarentegen verwijst naar het verbeteren van de mobiliteit van een zorgbehoevende. Het doel is om bestaande beperkingen, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, te minimaliseren.

Een ander belangrijk aspect van het behouden en bevorderen van mobiliteit is het verbeteren van de levenskwaliteit van zorgbehoevenden. Als een zorgbehoevende zich zelfstandig kan verplaatsen, kan dit zijn onafhankelijkheid en autonomie vergroten. Dit kan het gevoel van eigenwaarde vergroten en gevoelens van isolatie en eenzaamheid verminderen.

Het lage verpleegbed sentida sc biedt verschillende functies die kunnen bijdragen aan het veilig mobiliseren van verpleeghuisbewoners. Zo bieden de flexibel te configureren SafeFree®-veiligheidskanten een goede mobilisatieondersteuning, ongeacht de lichaamslengte. Ze kunnen individueel gepositioneerd worden, zijn gemakkelijk vast te pakken en vast te houden en zijn dankzij hun indeling ideaal om uit bed te komen.
 De dubbele retractie van het ligvlak bevordert ook een veilige en comfortabele mobilisatie in bed. Het optimaliseert ook het ondersteunende oppervlak in het zitgedeelte, omdat het oppervlak van de rugleuning en dijbeensteun met 17 cm wordt vergroot.

Valpreventie is vooral 's nachts belangrijk

Met de juiste bedplatforms en intelligente zorgassistenten

Valpreventie in verzorgingstehuizen voor ouderen is uiterst belangrijk, omdat oudere mensen een hoger risico lopen om te vallen door leeftijdgerelateerde veranderingen, ziekten en medicatie. Het risico op vallen kan verder toenemen, vooral 's nachts, wanneer het personeel over het algemeen minder aanwezig is en de bewoners slapen.

sentida sc van wissner-bosserhoff biedt oplossingen die rekening houden met de verschillende verzorgingsniveaus, individuele mogelijkheden en capaciteiten van oudere bewoners met behulp van duurzame en conceptuele uitrustingsopties voor het verzorgingsbed. De lage positie van 23 cm is een extra voordeel van het nieuwe verzorgingsbed, vooral in combinatie met een gepatenteerd en aanpasbaar veiligheidszijconcept, dat individuele casusoverwegingen bij de planning van verzorgingsmaatregelen zonder beperkingen mogelijk maakt.

 

Perfect voor het gebruik van digitale zorgassistenten

Met de juiste bedplatforms en intelligente zorgassistenten

Het bed is ook perfect afgestemd op het gebruik van digitale zorgassistenten zoals SafeSense® 3. De nieuwe verpleegassistent van wissner-bosserhoff bestaat uit een volledig contactloos, gepatenteerd sensorkussen, dat onder de matras geplaatst wordt en de kleinste drukveranderingen in real time registreert. Zo kunnen de bewegingsactiviteiten van bewoners worden geregistreerd en aan de hand van de gevisualiseerde gegevens waardevolle conclusies over hun individuele bewegingsprofiel worden getrokken. Gevaren zoals decubitus en vallen kunnen in een vroeg stadium worden herkend en overeenkomstige waarschuwingsberichten kunnen indien nodig stil worden opgenomen of worden doorgestuurd als een actieve DECT-oproep. Het verklaarde doel van deze nieuwe technologie is om het aantal bezoeken en maatregelen die bewoners van hun vrijheid beroven te verminderen en hun veiligheid te vergroten.

"Het verpleegbed van de toekomst is meer dan alleen een bed - het betekent effectieve zorg met behulp van intelligente oplossingen en een verhoging van de kwaliteit van leven voor de bewoner", zegt Uwe Deckert van wissner-bosserhoff over het nieuwe verpleegbed.

Maar de digitale zorgassistent kan ook helpen om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en de patiëntveiligheid te verbeteren. Zo kunnen processen in de ouderenzorg worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Het analyseren van de verzamelde gegevens in de overzichtelijke app van de zorgassistent kan ook helpen om trends te identificeren en zo de zorg continu te verbeteren.

Een ander doorslaggevend voordeel van de zorgassistent is daarom de mogelijkheid om zorgprocessen te optimaliseren en te vereenvoudigen. Door digitale zorgplanning- en documentatiesystemen te gebruiken, kunnen zorgverleners tijd besparen en zich beter concentreren op de zorg voor bewoners.

Over het geheel genomen is het sentida sc verpleegbed een innovatieve oplossing die perfect is afgestemd op de veranderende behoeften in de ouderenzorg. Het biedt een groot aantal functies die aan de behoeften van ouderen aangepast kunnen worden en hun levenskwaliteit helpen verbeteren. Het bed is veilig, hygiënisch en gebruiksvriendelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor zorginstellingen wereldwijd.

Terug naar lijst